Koolzaadwas

Waarom gebruiken wij koolzaad was?

      

Koolzaadwas is 100% plantaardig en biologisch afbreekbaar. Door het vocht uit de olie te halen en het te laten verharden ontstaat er was. De was is crèmekleurig van kleur en geurt op zichzelf al lekker.

      

De teelt van koolzaad draagt bij aan het verbeteren van de structuur van grond. Koolzaad heeft een penwortel, welke diep in de grond zit. Op die manier wordt er voldoende vocht en lucht in de grond opgeslagen, waardoor het bodemleven actief blijft. Koolzaadwas wordt in Europa, maar ook steeds meer in Nederland geteeld. Je herkent koolzaadwas aan de gele velden die je vaak in april en mei ziet. Na deze bloeiperiode vormt de plant zaden. In juni/juli worden de planten geoogst, waarna er o.a. koolzaadwas van wordt gemaakt.

     

Koolzaadwas heeft meerdere voordelen ten opzichte van paraffine was. Koolzaadwas brandt langer en schoner. Je creëert minder roet en verhoogt het CO2 gehalte in de lucht. Ook geurt koolzaadwas beter dan paraffine was, wat heel handig is voor onze geurende waxmelts en geurkaarsen. De kaarsen en waxmelts van koolzaadwas voelen zachter aan dan paraffine kaarsen, ze zijn gevoeliger voor warmte. Ze zullen dus sneller van vorm veranderen door de zon, maar branden veel gelijkmatiger. Koolzaadwas kaarsen en hebben een veel natuurlijkere uitstraling dan paraffine kaarsen. De kleuren die we creëren zijn zacht en hebben een natuurlijke uitstraling. 

       

Koolzaadwas wordt geproduceerd in Europa. Omdat het een minder lange afstand hoeft af te leggen, is het voor een milieuvriendelijkere keuze dan sojawas (geproduceerd in Amerika).

      

Nog wat voordeeltjes;

* De vlekken veroorzaakt door koolzaadwas zijn makkelijk te verwijderen met water en zeep.
* Koolzaadwas is GMO vrij (Genetische Gemodificeerde Organismen).

     

Kortom genoeg redenen waarom wij met koolzaadwas werken. Het is een hele fijne plantaardige was met altijd een mooi natuurlijk eindresultaat.

     

Ben je benieuwd naar onze kaarsen en waxmelts? Neem dan een kijkje in de webshop.