Betekenis en werking edelstenen

Aardbeienkwarts

Aardbeienkwarts heeft een positieve werking op het hart. Het helpt om van kleine dingen te genieten, liefde te geven en te ontvangen en het maakt vrolijk. Een fijne steen om bij je te dragen bij neerslachtige gevoelens en in periodes van stress en spanningen.

 

Agaat

Agaat is een aardende en beschermende steen. Het stabiliseert, bevordert innerlijke rust en een nuchtere houding. Daarnaast bevordert het rationeel en logisch denken, de concentratie en het analytisch vermogen. Agaat laat je je veilig voelen. Het helpt om jezelf te accepteren en vertrouwen te hebben in jezelf.

  

Amazoniet

Amazoniet is een krachtige beschermer tegen negatieve energie en elektromagnetische straling. Het brengt balans tussen het denkvermogen en de intuïtieve wijsheid. Het stimuleert nieuwe inzichten en helpt planmatig en geconcentreerd werken.

 

Amethist

Amethist bevordert intuïtie en inzichten. Het helpt eerlijk te zijn naar jezelf. Het heeft een beschermende en zuiverende werking. Amethist ontspant, brengt harmonie en innerlijke rust. Het maakt je hoofd helder, helpt bij slapeloosheid, stress en angsten, nachtmerries en verslavingen.

 

Aragoniet (bruin)

Aragoniet werkt aardend, kalmerend en stabiliserend. Het verminderd rusteloosheid en slapeloosheid. 

 

Bergkristal

Bergkristal is een enorm krachtige helende steen en energiebron. Het beschermt, reinigt en zuivert, versterkt energie, verheldert gedachten en overtuigingen en brengt lichaam en geest in balans. Het ondersteunt de verbinding met je innerlijke wijsheid. 

      

Blauwe kwarts 

Blauwe kwarts is een fijne steen om bij je te hebben wanneer je angstig bent of wanneer het je allemaal teveel wordt. Hij heeft een rustgevende en kalmerende werking en bevordert de vitaliteit. Daarnaast stimuleert blauwe kwarts creativiteit en heeft het een positieve invloed op het immuunsysteem.

     

Calciet

Calciet activeert en stimuleert lichamelijke, geestelijke en spirituele groei en ontwikkeling. De steen werkt motiverend en bevordert daarnaast het zelfvertrouwen, standvastigheid en daadkracht. Calciet geeft hoop en moed. Het brengt gevoel en verstand samen, kalmeert de geest en zorgt hiermee voor innerlijke rust. Calciet trekt succes aan. Het kan (bij regelmatig reinigen) negatieve energie uit een ruimte absorberen.

    

Carneool

Steek je innerlijke vuur opnieuw aan met Carneool. De steen is verbonden met de onderste drie chakra’s. Het fungeert als een energetische vonk om je mooiste dromen aan te wakkeren en zet aan tot actie om deze uit te laten komen. Carneool helpt om vitale energie naar je kerncentrum te laten circuleren. Hier zijn je krachtige creatieve instincten en diepste verlangens opgeborgen. Carneool staat symbool voor moed en zelfvertrouwen.

     

Citrien

Werkt vitaliserend voor lichaam en geest. Citrien maakt vrolijk, is goed tegen vermoeidheid en geestelijke inspanningen. Het werkt beschermend, opbeurend en trekt geluk, voorspoed, succes en welvaart aan. Deze zonnige steen vermindert neerslachtigheid, depressie en angststoornissen. Het helpt zware teleurstellingen te verwerken en geeft moed, energie en laat je weer van het leven genieten.

    

Golden healer

Golden healer werkt opbeurend en lost energetische blokkades op. Het werkt ook sterk in op je aura. De steen kan je in contact brengen met je innerlijke bron en je inzichten geven.  

      

Grijze maansteen

Grijze maansteen vermindert depressiviteit en voorkomt dat het lichaam te veel vocht vasthoudt. Grijze maansteen versterkt je intuïtie, opmerkzaamheid, alertheid en is inzicht gevend. Het stimuleert het derde oog en de spirituele waarneming en spirituele communicatie. Ook deze steen (net als alle andere soorten maansteen) is sterk verbonden met de maan.

   

Groene kwarts

Groene Kwarts helpt bij het aantrekken van overvloed en welvaart, het omgaan met verandering en het stimuleert creativiteit. Daarnaast helpt het bij emotioneel evenwicht, empathie en liefde. Ook helpt het negatieve energie om te zetten in positieve energie.

    

India mix

Mooie gekleurde mix van halfedelstenen zoals amethyst, aventurijn rood, bergkristal, rozenkwarts, jaspis geel, jaspis rood, groene aventurijn, moosagaat, agaat, carneool, grijs, sardonyx en meer.

    

Kyaniet

Kyaniet maakt empathisch en spontaan. Het bevordert eerlijk en oprecht zijn. Daarnaast zet het aan tot zelfexpressie en communicatie. 

    

Laminar

Laminar ondersteunt bij stemmingswisselingen. Het geeft spirituele en geestelijke kracht. Het zorgt voor helderheid van geest en balans en innerlijke rust. 

     

Lapis lazuli

Lapis lazuli helpt tegen angsten, hoofdpijn en zenuwpijnen. Het versterkt de wil, de goedheid en de hulpvaardigheid en het beschermt tegen slechte invloeden. Het stimuleert het uiten van je mening, emoties en dingen die je dwars zitten. Daarnaast bevordert het idealisme en zorgzaamheid.

 

Maansteen

Maansteen heeft sterke connectie met de maan en de vrouwelijke energie, het heeft een ontgiftende werking, verbetert de waterhuishouding en bevordert de stofwisseling. Het zorgt voor een mooi hormonaal evenwicht en bevordert vruchtbaarheid. Het helpt bij  klachten van slapeloosheid en helpt om dromen te herinneren. Daarnaast bevordert het de intuïtie  en heeft het een kalmerende werking. Ook helpt maansteen bij het uiten van je emoties.

    

Onyx

Onyx is een krachtige steen die goed kan helpen in tijden van stress en onzekerheid. De steen maakt standvastig en helpt om in je eigen kracht te blijven staan. Het geeft  wilskracht en doorzettingsvermogen. Het maakt verantwoordelijk en helpt om een nuchtere en realistische houding aan te nemen. Ook stimuleert onyx de energiestroom in het lichaam.

   

Oranje (perzik) maansteen 

Oranje maansteen is de steen van positiviteit en liefdevolle energie. Oranje maansteen leert je om het leven te waarderen en het te nemen zoals het is. Dit geeft een gevoel van rust en vrede. Oranje maansteen is sterk verbonden met de maan en heeft een positieve werking op het hormoonstelsel.

    

Regenboog maansteen

Regenboog maansteen bevordert de intuïtie en vruchtbaarheid en heeft een kalmerende werking op het gevoelsleven. Ook deze maansteen is verbonden met de maan en brengt je in contact met je innerlijke Godin.

     

Rhodoniet

Rhodoniet is een wondgenezer. Zowel mentaal als lichamelijk. Daarnaast helpt het te vergeven en stimuleert het wederzijds begrip, verzoening en vriendschap. Het vermindert daarnaast ook woede, ergernis, haat- en wraakgevoelens. 

     

Robijn

Robijn werkt sterk activerend. Het geef kracht en energie. Het stimuleert een positieve houding en overvloed. Ook stimuleert het spontaniteit, seksuele activiteit en passie. 

 

Rode jaspis

Een goede beschermende steen die negatieve energie terugstuurt naar de originele afzender. Deze steen werkt sterk aardend. Het zet met beide benen op de grond. Rode jaspis versterkt het zelfvertrouwen en geeft moed om conflicten aan te gaan en niet te onderdrukken. Versterkt de wilskracht, geeft vitaliteit en dynamiek.

 

Roze zebra jaspis

Roze zebra jaspis vergroot tevredenheid, mededogen en liefde. Het helpt om onder de oppervlakte te kijken en de ware aard van anderen in een liefdevol licht te zien.

 

Rozenkwart

Rozenkwarts is een liefdessteen. Het is de edelsteen van de liefde en het hart. Rozenkwarts opent het hart om onvoorwaardelijke liefde te ontvangen en om liefde te geven. Daarnaast bevordert het eigenliefde en zelfacceptatie. Rozenkwarts brengt harmonie en heeft een milde, zachte werking. Het werkt kalmerend bij verdriet en trauma’s. Het verkoelt driftbuien, ruimt opgeslagen woede, schuldgevoelens en jaloezie op en bevordert empathie, openheid en behulpzaamheid. De steen stimuleert creativiteit en fantasie.

     

Serpentijn (groen)

Serpentijn helpt tegen zware uitputting en (chronische) vermoeidheid. Het helpt bij pijnbestrijding en verwijdert negatieve energie. Serpentijn werkt kalmerend bij nervositeit, spanningen en stress en zorgt voor innerlijke rust.

 

Smaragd

Smaragd activeert het hart chakra. Het stimuleert openheid, liefde, oprechtheid, inspiratie en positiviteit Smaragd laat je genieten van het leven en geeft een gevoel van eenheid en heeft hierdoor een positieve werking op relaties en vriendschappen. Het bevordert geestelijke groei, doelgerichtheid, alertheid en evenwicht. Ook helpt smaragd bij het overwinnen van tegenslagen.

   

Tijgeroog

De steen geeft inzicht in onszelf en anderen en beschermt tegen negatieve invloeden van buitenaf. De steen helpt om het overzicht te bewaren, afstand te nemen en doelen te bereiken. Het geeft kracht, moed en vertrouwen in moeilijke tijden en helpt met interne conflicten, dilemma’s, besluiteloosheid en twijfels. 

 

Zonnesteen

De zonnesteen is echt een lichtpuntje. Het stimuleert levensvreugde, een positieve instelling en een optimistisch, vrolijk en zelfverzekerd gevoel. Een ondersteunende steen bij alle soorten depressies. Het kan helpen om beslissingen te kunnen maken. Daarnaast stimuleert zonnesteen het herstellend vermogen van het lichaam.

    

    

   

    

Disclaimer: de edelstenen dienen niet ter vervanging van medische of andere professionele hulp, zorg of ondersteuning. Raadpleeg bij klachten altijd een gecertificeerde/gespecialiseerde arts.